Oni koji nemaju moć nad pričom koja dominira njihovim životima – moć da je prepričaju, ponovo prožive, dekonstruišu, šale se na tu temu, i menjaju je kako se i vremena menjaju – uistinu su bespomoćni jer ne mogu da misle nove misli.

Salmon Rušdi, Hiljadu dana u balonu

Koja je tvoja priča?

Izaberi svoju priču, klikni na sliku!

finalk1

NEUOBLIČENE EMOCIJE


Ako je ovo vaša priča, vrlo verovatno je deo problema utisak da ste bespomoćni pred naletom sopstvenih emocija. Imate utisak da ne razumete svoja osećanja? Zbunjeni ste odakle baš ta emocija? Ne vidite joj uzrok. Možda vam nije jasno ni koja je emocija u pitanju. Osećate jačinu tih emocija i teškoću da ih regulišete. Problem deluje kao neuhvatiljv, nekontrolisan. 

VIDI VIŠE

finalk2

STARE PRIČE

Stare priče su one koje smo mnogo puta ispričali na određenu temu i osećamo se zarobljeno u njima, kao da nemamo nikakvu ličnu moć, već da je sve “uvek tako” ili “nikad nije kako treba”.

VIDI VIŠE

finalk3

PRAZNE PRIČE


Prazne priče su priče u kojima je klijentu vidljivo u najvećoj meri  uglavnom ono što se tiče spoljnjih okolnosti. Stiče se utisak kao da je priča ispričana iz ugla posmatrača, bez jasne svesti šta je za osobu značajno u toj priči. Najčešće ona to ne zna. 

VIDI VIŠE

finalk4

POLOMLJENE PRIČE


Problem marker za psihoteraputa je i kada o temi ključnoj za rešavanje problema klijent  nudi neusklađenu, nekoherentnu, razbijenu, „razlomljenu“, emotivno kontradiktornu priču kojoj nedostaje objedinjujući smisao. Postoji samo konfuzna kontradiktornost. 

VIDI VIŠE

Foto: Jovana Džopalić

Foto: Jovana Džopalić

Isceljujuće priče


Vidi više

Scroll to Top